Mellemmåltider

For børn kan der være langt mellem hovedmåltiderne. Herudover har børn ofte sværere ved at spise store portioner til hovedmåltiderne, så derfor er det fornuftigt med 1-2 mellemmåltider i løbet af en institutionsdag.

Mellemmåltider lyder måske usundt og det er også ved disse måltider, at børn typisk får for meget sukker. Men et par sunde mellemmåltider i løbet af dagen er netop med til at stabilisere blodsukkeret og giver fornyet energi til dagens udfordringer. Mellemmåltider kan sagtens være sunde og stadig tilfredsstille den søde tand.

Prøv f.eks. med lidt nødder eller frugt. Eller måske bare en gulerod eller en grovbolle. Evt. med pålæg.

En lille madpakke på vejen hjem eller et roligt mellemmåltid ved bordet derhjemme kan gøre en stor forskel på humøret og forhindre mange af de klassiske ”ulvetime-konflikter”.

Giv noget mad med i madpakken der mætter og ikke brændes så hurtigt af, som fx en sød mariekiks eller små yoghurter gør.

En god måde at få børn til at spise mere frugt og grønt på er også at lægge det i madpakken; vasket og udskåret. Altså helt klar til at spise. Der er på den måde nemmere og lige til for barnet.