Helsingør Kommunes ernæringspolitik

  • Madtilbuddet skal følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om fordeling af protein, fedt og kulhydrater.

  • Maden skal så vidt muligt tilberedes med årstidens danske råvarer af god kvalitet.

  • Tilsætningsstoffer bør minimeres.

  • Maden skal varieres.

  • Maden bør give en sanseoplevelse (syn, smag, lugt).

  • Maden bør tilberedes, så den passer til barnets alder, udvikling og kultur.

  • Maden skal være en fællesopgave for børn, forældre og personale. Barnet skal tænkes med i planlægningen: Som fx borddækningen og oprydningen.

  • Spisevaner bør diskuteres. Hvem spiser barnet med, og hvor spiser barnet. Barnet skal have tid til at spise.

  • Alle børn skal have mulighed for håndvask før spisetid.

  • Alle skolebørn skal have mulighed for at kunne købe et sundt måltid mad på skolen.

  • Den enkelte institutions og skoles madpolitik bør fremgå af virksomhedsplanen.