Fødselsdagsmenu

 

Børn behøver ikke at vælte sig i masser af kager, slik og farverigt sodavand for at have en god og sjov fødselsdagsfest.

Det er vigtigt at lære børnene, at man sagtens kan hygge sig med lækkert frugt – spændende mad – og at fødselsdag ikke nødvendig vis skal byde på slik og kage.

Tænk på, at det primært er farver og smag, der tiltrækker børnenes øjne. Et fad med grønne og lilla vindruer, jordbær og banan eller bare en god gang gulerod-, peberfrugt- og agurkestænger kan virke lige så tiltrækkende som en skål med chips og slik. Samtidig giver de mere af den gode energi, og børnene bliver ikke overgearede på grund af sukkeret – men fordi, de har det sjovt sammen.

Hvis fødselsdagstraditionerne dog byder, at der skal serveres kage eller en anden slags kagemand, kan du bage en mindre usund udgave end den traditionelle. Der findes ikke en ”sund kage”, men der findes forskellige bud på ”mindre usunde kager”.

Kager er generelt usunde, fordi de typisk indeholder overdrevne mængder af fedtstof, sukker eller begge dele. Desuden har de sjældent nogle af de fibre, vitaminer eller andre næringsstoffer, som kroppen har brug for. Så når du kigger efter sundere kager, skal du finde dem med lavt fedtindhold, lavt sukkerindhold og eventuelt en vis mængde frugt, grønt eller fibre.