Mad i børnehaven

Når man starter i børnehaven skal man have madpakke med. Det er en rigtig stor ting for mange, at have deres egen madpakke med i deres flotte nye madkasser, madpakker skal i køleskabet. 

 

Morgenmad

Der er morgenmad mellem kl. 06:45-07:30

Der serveres havregryn/grød, som vi har sødet under tilberedningen, hjemmelavet brød, smør, syltetøj – gerne hjemmelavet med lavt sukkerindhold. Der serveres mælk til morgenmaden.

Eftermiddagsmad

Der skal medbringes ca. 4 stk. frugt om ugen, men det kan også sagtens være fx en hel melon, ananas eller lignende.

Frugten skal lægges i kurven i køkkenet, den medbragte frugt serveres udskåret på fade, sammen med friskbagt brød eller lignende fra vores køkken.

Inspiration til madpakken

Rugbrød eller andre fiberrige produkter mætter godt og holder energiniveauet i top. Husk at man kan varierer frokosten, så den ikke altid kun består af rugbrødsmadder. Madpakken kan nemt gøres mere sjov og spændende ved fx at lægge et par cherrytomater, sukkerærter, snack-gulerødder eller en rosinpakke i madkassen.

 

Vi har samlet nogle sider, hvor du kan finde inspiration på opskrifter til madpakker

Opskrifter hos hjerteforeningen.dk

Opskrifter på Arla.dk

Turmadpakker

Når vi er på tur ud af huset, vil vi gerne have tur madpakker med, som bedst, består af ”klapsammen” madder der er lette at håndtere i skovbunden. Madpakken skal pakkes i en lille plasticpose med navn på.. Det er en rigtig god idé at medbringe en eftermiddagsmad, da vi smider alle madpakker ud som har været med på tur.